‘Accelerators in Silicon Valley’ Building Succesful Startups.


Peter Ester overhandigt zijn nieuwste publicatie aan Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.

Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, nam vandaag de nieuwste publicatie van Peter Ester in ontvangst. In zijn reeks publicaties over Silicon Valley, verscheen deze week ‘Accelerators in Silicon Valley’ Building Succesful Startups. Als Lector Human Capital & Business Innovation aan Hogeschool Rotterdam, onderzoekt Peter Ester deze innovatieve broedplaats al enkele jaren.

Silicon Valley is de meest innovatieve regio ter wereld met een snel toenemend aantal accelerators. Zij bieden ondersteuningsprogramma’s aan startups bij het naar de markt brengen van een product of dienst. Ze helpen met fine-tuning van het businessidee, productontwikkeling, ontwikkelen van een marketingstrategie, versterken van het team, fondsenwerving en andere zaken die in de fase van een startup spelen. Ester beschrijft in zijn boek hoe deze accelerators functioneren en startups versterken. Wat kunnen we in Europa en Nederland in het bijzonder, leren van de accelerators in Silicon Valley?

Deze publicatie sluit daarmee naadloos aan op de recent ondertekende Memorandum van Overeenstemming tussen de Vereniging Hogescholen en StartupDelta waarin zij de krachten bundelen om ondernemerschap op hogescholen een boost te geven. Accelerators kunnen een aanjagende rol in het hbo vervullen om ondernemerschap onder studenten te kweken. Silicon Valley laat zien dat dit prima kan.

Al het nieuws